Voorstellen

Ik zal mezelf even voorstellen zodat u een idee heeft wie ik ben. Fieke Looijenga-van Dongeren is mijn naam. 34 jaar en geboren en getogen in Deventer. Inmiddels woonachtig in Olst samen met mijn man en onze 4 geweldige honden.

Vanaf jongs af aan ben ik al met dieren bezig. Het kon niet vroeg genoeg beginnen, dus op een leeftijd van 5 jaar zat ik voor het eerst op een pony, tja dan ben je besmet met het paarden virus, tot 3 jaar geleden heb ik altijd fanatiek paardgereden. Naast het paardrijden raakte ik ook al gauw besmet met het hondenvirus. 15 1/2 jaar geleden kreeg ik mijn eerste hond, een West Highland White Terrier (westie), genaamd Rico en al snel volgde de tweede “westie” genaamd Britt.  Met deze 2 honden kwam ik  voor het eerst in aanraking met de gehoorzaamheidscursussen en de behendigheidscursussen. Tijdens deze cursussen heb ik veel geleerd over honden, maar ik heb ook veel geleerd van de honden.  Britt is helaas heel jong overleden, van Rico heb ik oudejaarsavond 2016 helaas onverwachts afscheid moeten nemen op een prachtige leeftijd van 15 1/2 jaar is hij vredig in zijn mandje ingeslapen.

Inmiddels heb ik mijn hart verloren aan een ander geweldig ras, De Welsh Corgi Cardigan.  Ik heb inmiddels een roedel van 3 “corgi’s “. Ik heb 2 teefjes genaamd Fleur en Bo en een reu genaamd Bram. Het is een geweldig leuk en vrolijk stel samen. Naast deze geweldige corgi’s hebben ik ook een kruising golden retriever x labrador retriever. Liske heet ze! Liske wordt ook ingezet als therapiehond (voor meer info zie SupportDogs) Met deze 4 honden, volg ik gehoorzaamheidscursussen, behendigheid en ik volg regelmatig leuke workshops waar ze mee naar toe mogen.

Ook ben ik officieel fokker van de Welsh Corgi Cardigan en fok ik zo af en toe een nestje.

Doordat ik al veel met dieren omging, besloot ik na mijn middelbare school de opleiding dierverzorging te gaan doen. Tijdens deze opleiding kreeg ik een baan in een dierenpension, waar ik voornamelijk werkte met honden. Toen wist ik het, dit is wat ik later wil gaan doen. Werken met honden! Het is me gelukt, met een hondenuitlaatservice, hondenschool en fokker van de Welsh Corgi Cardigan is mijn droom waargemaakt.

Naast de bovenstaande werkzaamheden leidt ik ook blindengeleidehonden/therapie op in hun eerste levensjaar op weg naar hun carrière.

Om een hondenuitlaatservice, hondenschool en een goede fokker te kunnen zijn, vond  ik dat ik wel meer kennis nodig had, dan alleen mij opleiding dierverzorging. Hiervoor heb ik  verschillende cursussen/opleidingen gevolgd en volg ik nog steeds regelmatig cursussen/workshops/lezingen om mijn kennis bij te houden.

Onder het kopje “mijn cv “kunt u vinden welke opleidingen/cursussen/lezingen ik heb gevolgd en nog ga volgen de komende tijd