Pak van mijn hart

Afgelopen donderdag gaat om 11.03 de telefoon, de dierenarts zie ik op mijn schermpje. Ik voel de spanning en mijn hartslag omhoog gaan. Ik neem de telefoon op en krijg de aardige assistente aan de lijn. Alles is goed gegaan hoor met Bo! Ze is nu wakker aan het worden.

Een gevoel van opluchting volgt. Fijn dat jullie even gebeld hebben, is eigenlijk het enige wat ik kan zeggen op dat moment. Met een gerust hart hang ik op, bel mijn man om het goede nieuws te vertellen, ook daar volgt een gevoel van opluchting.

Het blijft altijd spannend, je hond achterlaten bij de dierenarts. Ik bracht Bo afgelopen donderdag naar de dierenarts omdat ze gecastreerd moest worden. Ze is de laatste twee keer na de loopsheid erg ziek geweest, vandaar dat we deze keuze voor Bo hebben moeten maken.

Dagen voor de operatie had ik al buikpijn en last van spanning. Slecht slapen kwam er ook nog bij.  Veel vragen en onzekerheden spelen dan op. Vragen, als het al vragen zijn. Of misschien zijn het zelfs wel wat diepliggende angsten die dan opspelen. Gaat de operatie wel goed? Wordt ze wel weer wakker? Zal ze voorspoedig herstellen?

 

Deze vragen blijven rondhangen in mijn hoofd als ik Bo heb opgehaald. Ze is wel wakker, maar de narcose heeft nog wat invloed. Ze is wat pieperig. Als het niet mijn eigen hond is kan ik hier nuchter naar kijken, maar nu breekt mijn hart en zit ik met tranen in mijn ogen naast Bo op de grond. “Het komt echt goed lieffie.” hoor ik mezelf zeggen. Wie probeer ik nu eigenlijk gerust te stellen?

Gelukkig kan ik altijd bij mijn dierenarts terecht met mijn vragen en bezorgdheden rond Bo. En niet alleen omtrent Bo maar ook omtrent mijn andere honden. Dit is een heel fijn gevoel. Vertrouwen in je dierenarts hebben is zo belangrijk, maar vertrouwen krijgen vanuit de dierenartspraktijk is net zo belangrijk.

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat het vertrouwen er is, dat vertrouwen moet groeien en soms loopt het een deukje op. Ook speelt je gevoel heel sterk mee. Kies je voor een dierenartspraktijk waar je volledig op vertrouwd of kies je voor een praktijk net om de hoek, lekker makkelijk? Ik heb een praktijk gekozen op basis van het vertrouwen en rijd daar iets verder voor.

Hoe hebben jullie deze keuze gemaakt? Ik ben benieuwd.

Terug naar het overzicht