Het ontstaan van

Het ontstaan van snuffeltuin Olst (ontstaan april 2021) is te danken aan mijn hond Fleur. Fleur stond bij alles in mijn “hondencarrière” aan mijn zijde, was mijn leermeester en wij bewandelde samen ons pad. Helaas is Fleur op 17 oktober 2022 overleden op 12,5 jarige leeftijd.

Fleur is ook de reden geweest om een snuffeltuin te ontwerpen. Fleur kreeg in november 2020 de ziekte van Addison. Wat hierbij kwam kijken is dat auto rijden haar te veel stress opleverde en ze steeds minder prikkels kon verwerken/verdragen.

Met Fleur deed ik graag in het bos zoekjes. (koekjes zoeken tussen de bladeren, takken en lekker snuffelen etc) . Helaas kon dat steeds minder door haar ziekte en het leverde te veel stress op tijdens het auto rijden.

Toen kwam het snuffeltuinen project op mijn pad en ik wist het meteen! Dit is de oplossing voor Fleur.

Ik ging de tuin ontwerpen en bouwen en Fleur was dolblij! Hierdoor kwam het idee dit te gaan delen. Ik hou van voldane en blije honden. Dat is mijn visie, missie en passie zowel privé als zakelijk. Als ik met een snuffeltuin hier aan kan bijdragen doe ik dat met alle liefde!

De snuffeltuin is in april 2021 open gegaan en vele hondjes hebben de tuin bezocht, zijn voldaan naar huis gegaan en mijn bijdrage aan de baasjes is dat ik ze ook kan meegeven hoe je ziet wanneer je hond vol raakt, moe is en je beter kan stoppen met de activiteit.

Hondjes van alle leeftijden komen in de snuffeltuin. Bij de bouw van de snuffeltuin heb ik vooral rekening gehouden met de senior hond, met een medische aandoening en lichamelijke uitdagingen.

Op dit moment bouw ik aan een nieuwe snuffeltuin. Snuffeltuin Deventer. De snuffeltuin gaat een eerbetoon zijn aan mijn Fleur. De nieuwe naam wordt dan ook Snuffeltuin Fleur.

Snuffeltuin Fleur in Deventer is in aanbouw. De tuin wordt groter en hierdoor kan ik nog meer rekening houden met alle leeftijden maar de senior hond, honden met lichamelijke uitdagingen, medische aandoeningen en gevoelig voor prikkels blijft centraal staan.

Ik hoop met snuffeltuin Fleur nog meer honden blij te kunnen maken en hierdoor bij te dragen aan blije en voldane honden.